2020

Modernizálódik a hajléktalan szálló Békésen

Mára már szemmel látható eredménye van a békési szociális szolgáltató központ Hajlék a házban elnevezésű projekt kivitelezési munkáinak Békésen, amelyek a békési szociális szolgáltató központ égisze alatt valósulnak meg. 

A téli enyhe időjárás lehetővé tette, hogy az építkezés folyamatos legyen. A modernizálás első ütemében a Farkas Gyula 3. és 5. szám alatti,10-10 fő befogadására alkalmas épület bővítési és felújítási munkái készültek el.

A szép, tetszetős, egységes stílusú épületek gépészeti megoldások mindenben megfelelnek a mai kor elvárásainak. A megújuló energia biztosítását szolgáló napkollektorok üzemeltetése, a hőszigetelt nyílászárók beépítése és az épület hőszigetelése az energia-felhasználás optimalizálását teszi lehetővé. A modern, használható lakó- és közösségi tereket eredményező átépítés és eszközbeszerzés hatással van a dolgozók és az ellátottak mindennapi életére, egyszersmind hatékonyabb szakmai munkához nyújt lehetőséget. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Hajlék a Házban elnevezésű projektje egyébként 2013. szeptember 24-én kezdődött, és a munkálatok azóta is folynak. A pályázatnak köszönhetően 151 millió 296 ezer 720 forintból Békésen a hajléktalanok átmeneti szállásainak öt telephelye újul meg teljes körűen.

Jelenleg nagy erőkkel zajlanak a részleges bontási és az építési munkálatok, két az előbbieket volumenében meghaladó ingatlan vonatkozásában a Csallóközi ½. és a 34. szám alatti épületnél. Várhatóan a nyár folyamán elkészül a teljes körű kivitelezésük, és az intézmény megelégedéssel veheti ismét használatba azokat. Legutolsó ütemben egy 4 fő befogadására alkalmas telephely felújítási munkálatai maradnak. A projekt vázát képező építési munkálatok mellett az ütemtervet követve zajlik a szakemberek, és ellátottak képzése is.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account